Шурьба – мордовская уха. Готовится шурьба обычно на двойном рыбном бульоне. Сначала готовят бульон из мелкой рыбки или голов и плавников от крупной. Затем первичный бульон процеживают и кладут куски большой рыбы. Из специй добавляют только соль, черный перец и лавровый лист. Также непремен ... Читать дальше »

Просмотров: 87 | Добавил: sanysany1029 | Дата: 31.03.2022 | Комментарии (0)

Эрзянь покт лапужа катлет теезь сывельстэ ды максосто, почодозь покт розень кошксесэ. Тирень лемезэ «овтонь лапа», рузокс карме «медвежья лапа». Те катлетесь торелка лангсо алкукскак нееви теке овтонь лапа.  Сон ловови покшчинь  ярсамопелекс.

... Читать дальше »

Просмотров: 87 | Добавил: sanysany1029 | Дата: 22.03.2022 | Комментарии (0)

                        

Те эрзянь мастораськень ярсамопель, конась невтеви течень статьясонть, невти эсь мельцензэ пшенкань каша, конась  пидезь аламонень содавикс технологиява. Сонзэ пидемс тенек карметь эрявомо:

... Читать дальше »

Просмотров: 68 | Добавил: sanysany1029 | Дата: 22.03.2022 | Комментарии (0)


Те рецептесь эрзянь мастораськень ярсамопельсть сы седейга ламбамонь вечкицятнинень. Анокстазь те рецептэнть коряс пачалксетьне карметь пек тантейт ды пышнейть. Сынст мартэ вадрястэ лади медесь ды вялцесь  ды карметь паро каванямкакс чай марто. Сынст пидемс миненек карме эрявомо:

... Читать дальше »

Просмотров: 110 | Добавил: sanysany1029 | Дата: 22.03.2022 | Комментарии (0)

« 1 2