Шурьба – мордовская уха. Готовится шурьба обычно на двойном рыбном бульоне. Сначала готовят бульон из мелкой рыбки или голов и плавников от крупной. Затем первичный бульон процеживают и кладут куски большой рыбы. Из специй добавляют только соль, черный перец и лавровый лист. Также непремен ... Читать дальше » |
Эрзянь покт лапужа катлет теезь сывельстэ ды максосто, почодозь покт розень кошксесэ. Тирень лемезэ «овтонь лапа», рузокс карме «медвежья лапа». Те катлетесь торелка лангсо алкукскак нееви теке овтонь лапа. Сон ловови покшчинь ярсамопелекс. |
Те эрзянь мастораськень ярсамопель, конась невтеви течень статьясонть, невти эсь мельцензэ пшенкань каша, конась пидезь аламонень содавикс технологиява. Сонзэ пидемс тенек карметь эрявомо: ... Читать дальше » |
... Читать дальше » |